Galéria

Mesevár logó

Megjegyzés: A hivatkozásra kattintva ezt az oldalt a látogató elhagyja. A Galériából bármikor vissza lehet ide térni. "#" jel található (a galéria címe után) azoknál az eseményeknél, ahol a szülők nem voltak jelen.


KÉPGALÉRIAAlapelvek a képgalériában található tartalom esetében

A képgaléria elsősorban az óvodásokat és azok életét mutatja be. Mivel a képgaléria az Interneten nyilvánosan bárki számára elérhető, ezért szükséges néhány szabályt előre meghatározni.

  1. A gyerekekről készült csoportképek, képek, portrék külön szülői engedély nélkül kerülnek fel. Fontos, hogy a gyerekek nevei semmilyen formában nem jelennek meg, azaz nem tartalmaz sem a fájlnév és sem a képleírás olyan formában nevet, hogy képhez lehessen kötni. Ettől kivétel lehet, ha valami nyilvános hírhez kapcsolódó kép jelenik meg, itt előfordulhat névvel való kapcsolás (pl. versenyeredmények közlése képpel).
  2. Felnőttekről, azaz az óvónőkről, óvodai dolgozókról, látogatókról és szülőkről egyedi kép vagy portré nem kerül fel a képgalériába. Ettől függetlenül elkerülhetetlen, hogy az óvodai események és a szülőkkel közösen tartott rendezvények esetében ne kerüljenek rá felnőttek egy-egy képre, de a kép mondanivalója és a kép "fókusza" továbbra is a gyerekekre irányul, azok tevékenységeit ábrázolja. A felnőttektől így a megjelenéshez külön engedélyt nem kér az óvoda, de ezzel szemben nem is jelennek meg a galériában csak felnőtteket bemutató képek. Itt is lehetnek kivételek, ha pl. egy-egy esemény kapcsán készülnek felnőtt csoportképek (pl. szülők közösségének tagjai).
  3. A galériában a képek általában kisebb felbontásban (pl. 800x600 pixel) kerülnek fel, jellemzően vízjelezetten, azaz a kép egy részébe az óvoda neve bele van írva. A fenti két paraméterből következően a képek nyomtatásra nem alkalmasak, csupán az Interneten való megtekintésre. A képek válogatása és feltöltése során fontos szempont, hogy jó minőségű, utómunkával megfelelően feldolgozott, részletgazdag, kontrasztos, éles képek kerüljenek fel.