Kompetencia

warning: Creating default object from empty value in /srv/var/www/infonom/www.mesevarovoda.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP - 3.1.4./08/2, "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben"
Pályázat, hírek, eredmények, közlemények, beszámolók, képgaléria

Kompetencia alapú nevelésről képek a galériában >>>

"A könyvek magzatok" - könyvtár látogatás – 2011. május 9-12.

Új Magyarország Fejlesztési TervMesevár Óvoda TAMOP 3.1.4. Pályázathoz kapcsolódó intézményi innováció gyakorlati megvalósítása

Katica és a Vuk csoport nagycsoportosai a 2011. május 9. és 12. közötti héten minden nap ellátogattak a Városi Könyvtárba, ismerkedtek a Könyvtár tárgyaival, könyvekkel, a könyvek elhelyezésének rendszerével, a Könyvtár hangulatával. Az óvodások lelkesen lapozgatták az ismeretlen könyveket, amit rendszereztünk a gyermekek számára is érthető szinbólumok alapján. Mindenki beiratkozott a könyvtárba, kapott olvasójegyet és hazavihette a kiválasztott könyvet. Így átérezhetik a gyerekek a könyvhöz fűződő felelősségüket, hisz vigyázni kell rá, vissza kell vinni határidőre.

"A könyvek magzatok" - Beszámoló az intézményi innovációról - 2010. június 27.

Új Magyarország Fejlesztési TervA Mesevár Óvoda gyerekei a kompetencia program keretében 3 délelőtti foglalkozást könyvtárban töltöttek el. Ismerkedés a könyvtárral, könyvkeresés, mese, játékok, gondolkodtató feladatok, készségfejlesztés, matematika, környezetismeret, testmozgás, ének-zene, vendégek és még sok-sok minden megtudható részletesen Feketéné Széll Tünde óvónő beszámolójából.

Beszámoló a kompetencia alapú nevelés programról - 2009. december 29.

Új Magyarország Fejlesztési TervSzeptembertől a Fürge nyuszi csoport a kompetencia alapú nevelés módszere szerint éli mindennapjait. Intézményünk pályázat útján jutott ahhoz a lehetőséghez, hogy egy csoportban kipróbáljon valami újat. Terveink szerint már a nyár végére el kellett volna végezni a csoportban dolgozó két óvónőnek a felkészítő tanfolyamot, de sorozatos csúszások miatt ez már csak januárban valósítható meg. Az ok rajtunk kívülálló: nyáron változott meg az óvoda fenntartója, a tanfolyam megtartására közbeszerzést kellett kiírni. Azért nem maradtunk tudatlanok, részt vettünk 3 konferencián és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot olyan óvónőkkel, akik már egy ideje e módszer szerint dolgoznak. Sok segítséget nyújt az Internet is.

Tájékoztató - Sikeres TÁMOP pályázat - 2009. május 17.

Új Magyarország Fejlesztési TervTájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a Mesevár Óvoda (az általános iskolával együtt) sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez az alábbi témában: TÁMOP - 3.1.4./08/2, "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben".

Tájékoztató - TÁMOP pályázat benyújtása - 2008. december 1.

Új Magyarország Fejlesztési TervA Mesevár Óvoda pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez az alábbi témában: TÁMOP-3.1.4./08/2, "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben".
(TÁMOP = Társadalmi Megújulás Operatív Program)

Tartalomátvétel