Őszi projekt - Méhecske csoport

polc osz.jpg

"Az ősz kincsei" című projektünk 2015. október 12-22-ig tartott a méhecske csoportban.

Leginkább zöldségekkel, gyümölcsökkel, ehető magvakkal, csonthéjas termésekkel foglalkoztunk. Terveztünk sok sétát, Vásárcsarnok látogatást erre az időszakra, mellyel a célunk az volt, hogy az őszi termések élőhelyét is megfigyelhessük, az árusítóhely kínálatával, a vásárlással is megismerkedjenek a gyerekek. A rossz idő, a mindennapos eső sajnos közbeszólt, de a helybeli zöldségboltot azért sikerült meglátogatnunk. A vásárolt, és szülőktől kapott termésekből a csoportszobában csalamádét, kompótot, sütinyalókát bólét készítettek az ügyes kezecskék. Így ízüket, állagukat, felhasználhatóságukat ők maguk is megtapasztalhatták.
Nem csak finomságokat készítettünk, hanem teremdekorációkat, termésbábokat, mesefigurákat is.
Gyümölcsnyomdával is dolgoztak, falevelet fűztek, kollázsokat ragasztottak - tehát sokféle technikával ismerkedtek a gyerekek ez idő alatt.
Meséinket, verseinket, dalainkat, a zenehallgatás anyagát is természetesen a témával kapcsolatban válogatva kínáltuk a kicsiknek.
Mindannyian élveztük ezt a néhány napot, ismereteik bővültek, új tapasztalatokat szereztek - kicsik is, nagyok is a Méhecske csoportban.
Kapcsolódó képek a GALÉRIÁBAN.

Szabó Attiláné
Látrányiné Kiss Gabriella
Pullerné Szárszói Mónika