Nyílt nap a Fürge Nyúl csoportban 2016. márc. 02.

Március elejére hívtuk és vártuk a szülőket nyílt napra. Sajnos a betegségek, a sok hiányzás miatt elég nehéz volt az időpontot kitűzni. Ezen a napon is kevesen voltunk, pedig szerettük volna, ha minél több szülő betekintést nyer csoportunk életébe. Egyszerűbb bemutatni, mint elmagyarázni, hogy milyen szokásai vannak csoportnak, milyen szabályrendszert követünk a nap folyamán, milyen módszereket, eljárásokat alkalmazunk a nevelésben-fejlesztésben.
A reggeli játékidő alatt a gyerekek megmutathatták szüleiknek, melyik a legkedvesebb játékuk, kivel-mivel játszanak szívesen. A nap első része kötetlen szabad játék. Utána következik a mindennapos torna. A csoportszobában elsősorban lúdtalp-prevenciós és tartásjavító gyakorlatokat végzünk. Most, hogy az anyukák személyében nézőink is voltak, különösen nagy odafigyeléssel végezték a gyakorlatokat a gyerekek. Fontosnak tartjuk, hogy valamilyen szinten minden nap tornázzunk egyet közösen, a szabad mozgások mellett legyenek irányított gyakorlatok is.
Tízórai után következett a csoport egyik kedvenc meséje: A nyulacska házikója. Ezt a mesét már jól ismerik, többször eljátszottuk, most a gyerekek készítettek is hozzá fejpántokat. A kiválasztott szereplőt lerajzolták, kivágták,majd egy kartoncsíkra ragasztottuk. Itt viszont zavaró volt az anyukák jelenléte, mert ketten is kijelentették, hogy mégsem szerepelnek, mert „szégyenlősek”.(hát van ilyen). A dramatizálásnak, dramatikus játékoknak óriási személyiségformáló szerepe van, ezért alkalmazzuk gyakran. Fejleszti az emlékezetet, a kommunikációs készséget, a fantáziát, a szociális kompetenciákat., stb. Egy jó hangulatú mese-(dráma)-játék elősegíti a pozitív érzelmi beállítódást is. (érdekes megfigyelni, hogy ki- milyen szereppel tud azonosulni, és miért!)
A mese után színes apró gyöngyökből karkötőket fűztünk az anyukáknak. A feladat a számláláson kívül az volt, hogy megadott sorrendben fűzzenek. (sorminta követés) Sok karkötő készült, de meglepő módon a kisebbek sokkal türelmesebbnek bizonyultak, mint a nagyok.
Jó hangulatú, tartalmas délelőttünk volt.

Kapcsolódó képek a galériában