Mozgás öröme a balatonföldvári Mesevár Óvodában

A mozgás az élet alapja, különösen az óvodás gyermek lételeme, természetes megnyilvánulás formája. Az egészség megalapozásában, megőrzésében nagy jelentősége van. A mozgásos játékok és tevékenységek szerepe a gyermekek természetes mozgásigényének kielégítésében, a képességfejlesztésben, az ismeretszerzésben és a feladatmegoldó képesség alakításában jelentős. Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy a mozgás döntő hatással van a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődésének alakulásában.

2016. 04. 13 -án XII. alkalommal rendeztük meg Balatonföldváron a Mesevár Óvoda szervezésében, a már hagyományossá vált Térségi Tavaszi Sporttalálkozót óvodás korú gyermekek részére. A Találkozóra nem csak a Kistérségből, hanem azon túlról is érkeztek óvodás korú gyerekek15 fős csapatokkal. (135 gyerek), akik nagy lelkesedéssel küzdöttek óvodájuk hírnevéért.
Résztvevő óvodák: Fonyód, Látrány, Balatonboglár, Balatonlelle,Balatonszemes, Balatonszárszó, , Zamárdi, Bálványos, Balatonföldvár)
Az idén a „Mese Várak” köré csoportosítottuk a versenyszámokat, játékos sor-, váltó-, gyorsasági, futó, mászó, ügyességi egyéni és csoportos gyakorlatokból tevődött össze sok tréfával, zenével.
(pl. Király öltöztetése, várárokból halak mentése, sárkányűzés, hídon átkelés stb) A látványos és élvezetes játékhoz a rengeteg aktuális eszközt az óvoda lelkes dolgozói készítették, a Turisztikai Egyesület anyagi segítséget nyújtott. Köszönjük, hogy segítették a sikeres megvalósítást.
A sporttalálkozó értékelését követte a díjak átadása, ami minden csapat számára egyforma, hisz az óvodás gyerekek még kicsik ahhoz, hogy ilyen tömegben helyezést lehessen náluk érvényesíteni. Nem is ez a célunk, hanem, hogy a térségben élő gyerekek találkozzanak egymással, örömüket leljék a játékban, mozgásban, elősegítsük az egészséges életmódra nevelést.

Mottónk: Nem a győzelem a fontos, hanem a részt vétel, de a szabályok betartásával.

Töttösiné Iván Erzsébet

Kapcsolódó képek a galériában