Napsütéses Anyák-napi piknik

A Fülemüle csoportban immár hagyománnyá vált, hogy az Anyák napi műsort a szabadban, egy sütögetéssel egybekötött vidám piknik keretében adják elő a gyerekek. Idén is így történt, hiszen szerencsére mindenki - aki egészséges volt - örömmel tette szabaddá magát, hogy részt vehessen a közös rendezvényen.

Az idő tökéletes volt, a Szántódi strand pedig ideális helyszínül szolgált, hiszen mindenki talált magának jó programot a játszótéren, a Balaton-parton vagy a füves focipályán. A gyerekek szívhez szóló versekkel és énekkel köszöntötték fel az édesanyákat, nagymamákat, de az apukákról, nagypapákról sem feledkeztek el. Szem nem maradt szárazon a kedves műsor után, amit igazi furulyaszó is színesített.

A köszöntés után kötélhúzás, íjászverseny és egyéb ügyességi játékok következtek, no meg az ebéd. Gergely apukának hála, gyorsan sütésre alkalmas tűz ropogott a Balaton partján, így hamar sült kolbász és szalonna illata terjengett a levegőben, no meg pizzáké! Pohner apuka ugyanis tíz dobozzal küldött a vendégseregnek, amit a meglepetésszerűen felbukkanó futár szervírozott.

Két óra után ki-ki a gyerekek alvásához igazodva távozott, de a fotókat látva, biztos mindenki ígéretet tesz arra, hogy jövőre folytatódik a hagyomány.

Ambrus-Szabó Szilvia