MEDÁRD NAPI MESEVÁRI MANÓK ÉJSZAKÁJA

Hagyományunkhoz híven az idei évben is „MEDÁRD” napon, június 8-án rendeztük meg az iskolába készülő nagycsoportosoknak a Medárd napi Mesevári Manók éjszakája elnevezésű programot. Ezzel a programmal is erősíteni szeretnénk az óvodától elváló gyerekek élményét, amikor az óvoda összes dolgozója csak rájuk figyelt. Az óvodától búcsúzó gyerekek és az intézmény dolgozói az oviban aludtak egy éjszakát, miután egész délután és este izgalmas programokat szerveztünk nekik.
Délután busszal elmentünk a Zamárdi Kalandparkba, ahol minden gyerek nagyon ügyesen végig járta a feladatokat, igazi „bátorságpróba” volt. Kisvonattal végigszáguldottuk a Kalandpark területét. Kicsit fáradtan, de Balatonföldvárra érve, fagyiztunk a Cuki fagyizóban (ahol meghívták az összes óvodás gyereket egy fagyira) ettől mindenkinek elszállt a fáradsága. Az óvodába érve már várt bennünket az udvaron megterített asztal, jött az illata a tárcsán sült finomságoknak (hús, virsli) saláták, nassolni való. Önfeledt játék, tánc és vidámság után, az est fénypontja az óvó nénikkel és dadus nénikkel közös séta, amikor a gyerekek zseblámpákkal felszerelkezve mentek ki sötétedés után a Galambszigetre, kikötőbe, utunk a csigalépcsőn és a Kelta sétányra boruló lombos fák között folytatódott, már teljes sötétségben csak a gyerekek lámpái világították meg az utat.
Óvodába visszaérve, rendhagyó fürdés és a csoport szobákba és a tornaterembe hajtottuk álomra fejünket gyerekek és felnőttek együtt. Reggeli mosolygós ébredés és kiadós reggeli után folytatódott a játék a megérkező kicsikkel, középsősökkel.
Bízunk benne, hogy a gyerekek hosszú ideig nem felejtik el ezt a különleges élményt.